KÖYÜMÜZÜN TARİHÇESİ

Alan köyünün kuruluşuna ait kesin bir tarih söylemek mümkün değildir.Ancak;köye ilk gelen Tekeş oğulları,kara Hüseyin, hayta katlaman,çortaoğulları,  Süleyman ve karaoğulları adlı aileleri Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı gümüş alan (mürüs) köyünün alan içi mahallesinden  geldikleri rivayet edilir.

Kuşçulu köyünden, karabalta oğulları;meyveliden ve bazı ailelerde kuzköy beldesinden gelip yerleşmişlerdir

Aslında Alan köyü toprakları üzerinde yaşamın izleri çok eskilere dayanır.tarihi yapı ve özelliği ile bugün dahi sanatsal yapısını tabiatın bütün olaylarına karşı muhafaza eden kevgir kalesi bu köy topraklarının güneyinde yer alır.kevgir kalesi,idari yönden Erbaa ilçesi toprakları içinde kalıyorsa da Alan köyü topraklarına girmiş vaziyette ,yer altı tüneli ile de alan köyü topraklarına bağlı olduğu rivayet ler arasındadır.burada yapılan bilinç kazı ve tahribatlar sonucu eski özelliğini kaybeden kale turizm yönünden ele alınıp korunmaya değer bir yerdir.kale ile ilgili geniş bilgi kevgir kalesi kısmında bulunmaktadır.kevgir kalesi ile yakın irtibatı olan bu mahalleye “kevgir mahallesi” denilmiştir.

1944627
1944627