Ş. Ramazan Paşa Göncü

ŞEHİT OLDUĞU YER     :VAN’IN GÜRPINAR İLÇESİ
POZİSYONU                   : JANDARMA KOMANDO ER
BULUNDUĞU YER         : İSTANBUL EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ

Ordu’nun Akkuş ilçesinin Alan Köyünde doğmuş, 2 yaşından 20 yaşına kadar İstanbul’da yaşamıştır. Bu dönem içerisinde, ilköğretimi bitirmiş ancak okumak istemediği için eğitim hayatına devam etmemiştir. Uzun müddet konfeksiyonda ütücü olarak çalışmıştır bunun yanında Yayla Spor kulübünde Amatör olarak futbol oynamıştır. Bu futbol yaşantısını askerden dönünce devam etmek umuduyla durdurmuştur. Arkadaşları arasında sessiz ve sevecen bir insan olduğu bilinmektedir. Askerlik hayatı boyunca da komutanları tarafından disiplinli ve görevine ve ailesine sadık bir insan olarak tanımlanmıştır. Gerçekte adı Ramazan olup ailesi tarafından küçüklüğünden beri “PAŞA” diye hitap edildiğinden adı Paşa olarak kalmıştır. Tanıyanlar onu bu şekilde bilirler. Yaşasaydı çok büyük hedefleri vardı. Ancak ansızın bir operasyonda teröristlerle çatışan bir birliğe destek olarak gittiklerinde komutanları biz çatışmanın içindeyiz zaten siz de direk çatışmanın içine girmeyin” diyerek onları başka bir tepeye göndermiş ve teröristleri arkadan çevrelemek üzere harekete geçmişlerdir. Anlatılanların devamında şöyle denmektedir; “vurulan komutanı ateş altındayken onu kurtarmak için öne atılmış ve kendisine bu olay sonucu kahraman unvanı verilmiştir”. Kendisi şehit olurken komutanı şu anda Ankara’da gazi olarak yatmaktadır. Kendisini Terörle mücadele adına gururla hatırlıyor ve saygıyla anıyoruz!

Kardeşi, Cihan GÖNCÜ

1944654